Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

Islak Kek

Sosunda Yumurta Olmayan Islak Kek
soslu ıslak kek tarifi
Arşivinde bu ıslak kek tarifi bulunmayan sayılı,hatta tek blogcu bile olabilirim..:)))))) Hemen,hemen aynı tarifle ama farklı isimlerle paylaşmayan kalmadı… Aslında çok sık yapıyorum ama bir türlü fotoğraflayamamıştım.Yine en son yapışımda gün ışığını kaçırınca”madem gece fotoğrafını çekiyorum,biraz abartıp mum ışığında çeksem nasıl olur” diye düşündüm ve ortaya böyle birşey çıktı..:)))))) En romantiğinden ıslak kek tarifim için buyrun…

Yumurtasız Islak Kek

  • 4 Yumurta
  • 2 Su bardağı şeker
  • 1 Buçuk su bardağı süt
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 3 Yemek kaşığı kakao
  • 2 buçuk su bardağı un ( bardak ölçüsüne göre değişebileceği için eksiltilebilir veya arttırılabilir)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
Nasıl Yapılır
  1. Süt,sıvıyağ ve şeker  ve kakao derin bir kapta şeker eriyene kadar çırpılır.
  2. Bu karşımdan 1 su bardağı ayrılır.
  3. Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır ve diğeri kabın içindeki karışıma eklenir ve yavaşça çırpmaya devam edilir.
  4. Elenmiş un,kabartma tozu vanilya karışıma eklenir ve kaşıkla iyice karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülür.
  5. Önceden 170 derecede ısınmış fırında ilk 20 dakika kapağını açmadan,içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
  6. Fırından çıkan kek 2 dakika sonra dilimlenir ve ayırdığımız 1 su bardağı sos kaşıkla her yerine eşit gelecek şekilde üzerine dökülür.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder