Gül Böreği Nasıl Yapılır
Malzemeler
- 5 Adet hazır yufka
- 600 gr ıspanak
- 300 gr peynir (lor veya beyaz penir)
- 2 Orta boy kuru soğan
- Karabiber ve tuz
Sosu için
- 1 su bardağından 2 parmak kadar eksik zeytinyağı
- 1 Yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
Ispanaklı Gül böreği Yapılışı
- Ispanakları yıkayın ve ve bir kenarda bir süre süzülmesi için bırakın
- Sos için gerekli malzemeleri bir kapta iyice karıştırın
- Soğanları minik minik doğrayın ve tuz serpin biraz elinizle soğanı ovuşturun ki yumuşasın.
- Ispanakları ince ince doğrayın ve soğanlarla karıştırın,tekrar elinizle karıştırın ve ovuşturun,suyu çıksın ve bu çıkan suyu sıkarak ıspanakları ayrı bir kaba alın.
- Peynirini de içine ilave edin,tuzunu ve karabiberini serpin,karıştırın .
- İç malzememiz hazır.
- Yufkayı düz bir zemine serin ve her yerine eşit gelecek şekilde sosundan sürün önce boyuna ortadan kesin,sonra enine ortadan kesin,elinizde 4 parça üçgen yufka olmalı
- Her parçanın geniş kenarına iç malzemesinden bir miktar koyun ve yufkayı rulo yaparak sarın,sonra içine doğru döndürerek gül şekli verin.
- Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Kalan sostan üzerine sürün ve dilerseniz susam veya çörek otu serpin.
- Yağladığınız tepside 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder