Sayfalar

3 Şubat 2015 Salı

Ispanaklı Gül Böreği

resimli gül böregi

Gül Böreği Nasıl Yapılır
Malzemeler
  • 5 Adet hazır yufkadetaylı börek yapılışı
  • 600 gr ıspanak
  • 300 gr peynir (lor veya beyaz penir)
  • 2 Orta boy kuru soğan
  • Karabiber ve tuz
Sosu için
  • 1 su bardağından 2 parmak kadar eksik zeytinyağı
  • 1 Yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
Ispanaklı Gül böreği Yapılışı
  • Ispanakları yıkayın ve ve bir kenarda bir süre süzülmesi için bırakın
  • Sos için gerekli malzemeleri bir kapta iyice karıştırın
  • Soğanları minik minik doğrayın ve tuz serpin biraz elinizle soğanı ovuşturun ki yumuşasın.
  • Ispanakları ince ince doğrayın ve soğanlarla karıştırın,tekrar elinizle  karıştırın ve ovuşturun,suyu çıksın ve bu çıkan suyu sıkarak ıspanakları ayrı bir kaba alın.
  • Peynirini de içine ilave edin,tuzunu ve karabiberini serpin,karıştırın .
  • İç malzememiz hazır.
  • Yufkayı düz bir zemine serin ve her yerine eşit gelecek şekilde sosundan sürün önce boyuna ortadan kesin,sonra enine ortadan kesin,elinizde 4 parça üçgen yufka olmalı
  • Her parçanın geniş kenarına iç malzemesinden bir miktar koyun ve yufkayı rulo yaparak sarın,sonra içine doğru döndürerek gül şekli verin.
  • Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Kalan sostan üzerine sürün ve dilerseniz susam veya çörek otu serpin.
  • Yağladığınız tepside 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder