Sayfalar

4 Şubat 2015 Çarşamba

KUZU TANDIR TARİFİ DÜDÜKLÜ TENCEREDE





Ev Usulü Kuzu Tandır

Kuzu etini  ( kemiksiz kuzu kol eti)epey iri parçalar halinde ( 1 kiloluk eti 4-5 parçaya bölerek kullandım)düdüklü tencerenin içine yerleştiriyoruz ( su eklemiyoruz,çok kısık ateşte pişeceği için,kendi suyunu bırakıp o suda pişecek) ve kapağını kapatıp önce orta ateşte buhar çıkarana kadar bekliyoruz ve buharı çıkınca ocağın en küçük gözünde ve en en ( bu çok önemli) kısık ateşte hiç açmadan 2 saat boyunca etimizi pişiriyoruz…(benim etim 1 kiloya yakındı)
2 saat sonunda düdüklünün gövdesini akan musluk suyunda birkaç dakika soğutup,buharını çıkarttıktan sonra  etimizin suyunu kontrol ediyoruz.
Tekrar düdüklünün  kapağını kapatıp etin suyunun miktarına göre yarım saat veya 45 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz.
Burda süreyi etin kalan suyuna göre ayarlayın.
Ben 3 saat sonunda düdüklüyü açtığımda çok az suyu kalmıştı ve bu kalan suyu düdüklünün kapağını değilde normal bir tencere kapağı kapatarak yarım saat daha kalan suyunu çektirdim.
Suyunu tamamen çekmek üzereyken karabiber,tuz ve kekik serpip,etin bıraktığı kendi yağında kızarttım..
Kuzu eti yağlı olur ama etiniz yağlı değilse suyunu çektikten sonra bir miktar yağ ekleyebilirsiniz ama hafif yağlı bir et olsa ve kendi yağında kızarsa çok daha lezzetli olur.
Çok fazla kurutmadan eti kızartıyoruz ve yanında pilav veya patatesle servis edip afiyetle yiyoruz..:)))
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder