.
Kıbrıs Köftesi Malzemeleri
Yarım kilo kıyma (orta yağlı)
2 tane boy taze patates
1 orta boy soğan
1 avuç dolu dolu bayat ekmek
1 yumurta
5 veya 6 da maydonoz (daha fazlada kullanabilirsiniz)
Karabiber,kimyon,kekik,tarçın,tuz
2 tane boy taze patates
1 orta boy soğan
1 avuç dolu dolu bayat ekmek
1 yumurta
5 veya 6 da maydonoz (daha fazlada kullanabilirsiniz)
Karabiber,kimyon,kekik,tarçın,tuz
Kıbrıs Köftesinin yapımı
Patatesler soyulup rendenin ince rendelenir ve suyu iyice sıkılır(eğer suyunu yeterince sıkmazsanız patatesler yeterince çıtır olmuyor) ve kıymaya ilave edilir.Patateslerin kararmaması için hemen kıymayla karıştırılır.Soğanda rendelenir ve kalan tüm malzemelerle birlikte ilave edilip iyice yoğrulur ve köfte şekli verilir.köfteler ne kadar uzun ve iyi yoğrulurs ao akdar lezzetli oluyor Bu yzüden yoğurma kısmı çok önemlidir.
Kızgın yağda içinin daha iyi pişmesi için üzerlerine çatalla biraz bastırarak kızartılır.
Önce orta sonra düşük ısıda pişirmeli:)Piştikten sonra bir kağıt havlunun üzerine alın ve fazla yağını çektirin.Yanınd asalatyala nefiss bir menü oluyor,içind epatates olduğu için ben ayrıç ayanına patates kızartması önermiyorumBu akdar kalori yeter dimi ama:))) Bol salata ve Kıbrıs köftesi gerçekten enfiss solyor:)))
Afiyet olsun.
Kızgın yağda içinin daha iyi pişmesi için üzerlerine çatalla biraz bastırarak kızartılır.
Önce orta sonra düşük ısıda pişirmeli:)Piştikten sonra bir kağıt havlunun üzerine alın ve fazla yağını çektirin.Yanınd asalatyala nefiss bir menü oluyor,içind epatates olduğu için ben ayrıç ayanına patates kızartması önermiyorumBu akdar kalori yeter dimi ama:))) Bol salata ve Kıbrıs köftesi gerçekten enfiss solyor:)))
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder