- 350 gr. kadayıf ekmeği yarım kilodan az (Kıyılmamış uzun tel kadayıf)
- 250 gr. çekilmiş boz Antepfıstığı
- 250 gr. tereyağı (eritilmiş)
- 2 su bardağı şeker (toz şeker)
- 2 bardak su (su bardağı)
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- Öncelikle şerbet kaynatılır, soğumaya bırakın. Yuvarlak tepsi eritilen sade yağla bolca yağlayın.
- Kadayıf ekmeği yan yana boşluk kalmayacak şekilde koyun. Üzerine fıstık serpin.
- Üstüne alttaki kadayıfla aynı yönde olacak şekilde kadayıf koyun.
- Tepsiyi ocağın üzerine koyun, çevire çevire pişirin. Pişince başka bir tepsi yardımıyla çevirin. Kalan yağı gezdirin.
- Diğer yüzü de açık renk pişince ateşten alın ve şerbeti gezdirin. Soğuyunca servise yapın. ( tatlının özelliği ince ve açık renkte olmasıdır.)
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder