Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

billuriye tatlısı


billuriye tatlısı

  • 350 gr. kadayıf ekmeği yarım kilodan az (Kıyılmamış uzun tel kadayıf)
  • 250 gr. çekilmiş boz Antepfıstığı
  • 250 gr. tereyağı (eritilmiş)

  • 2 su bardağı şeker (toz şeker)
  • 2 bardak su (su bardağı)
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

  1.  Öncelikle şerbet kaynatılır, soğumaya bırakın. Yuvarlak tepsi eritilen sade yağla bolca yağlayın.
  2.  Kadayıf ekmeği yan yana boşluk kalmayacak şekilde koyun. Üzerine fıstık serpin.
  3.  Üstüne alttaki kadayıfla aynı yönde olacak şekilde kadayıf koyun.
  4.  Tepsiyi ocağın üzerine koyun, çevire çevire pişirin. Pişince başka bir tepsi yardımıyla çevirin. Kalan yağı gezdirin.
  5. Diğer yüzü de açık renk pişince ateşten alın ve şerbeti gezdirin. Soğuyunca servise yapın. ( tatlının özelliği ince ve açık renkte olmasıdır.)
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder