Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

BİSKÜVİLİ MUZLU MUHALLEBİ


Bisküvili muzlu puding

  • Süt 1 litre
  • Toz şeker 1 su bardağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 poşet sade toz krem şanti
  • Vanilya 1 adet

  • 1 paket bitter çikolata sosu
  • Süt 2,5 su bardağı

  • Muz 1-2 adet
  • Yarım paket kakaolu bisküvi ( Sade bisküvi de olabilir)

  1. Öncelikle bir tencereye sütü, şekeri ve unu koyun.
  2. Daha sonra  sürekli çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirin.
  3. Son aşamada vanilyayı ilave edin.
  4. Pişen muhallebiyi mikserle güzelce çırpın, akıcı bir krema olsun.
  5. Ilınan muhallebinin içine 1 poşet toz haldeki toz krem şantiyi, ilave edin ve mikserle iyice çırpın.
  6. Kupların  içine birer kaşık muhallebi koyun.
  7. Üzerlerine bir kaç adet muz dilimleri ve 1 adet bisküvi yerleştirin.
  8. Üzerilerine tekrar muhallebi dökün.
  9. Tekrar muz dilimleri ve bisküvi yerleştirin.
  10. En son tekrar muhallebiyi dökün.
  11. Dilerseniz çikolata sosunu da üzerine gezdirin.
  12. Tüm kuplara bu işlemi uygulayın.
  13. 1 gece dolapta bekletin.
Afiyet olsun….


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder