- Süt 1 litre
- Toz şeker 1 su bardağı
- 1 su bardağı un
- 1 poşet sade toz krem şanti
- Vanilya 1 adet
- 1 paket bitter çikolata sosu
- Süt 2,5 su bardağı
- Muz 1-2 adet
- Yarım paket kakaolu bisküvi ( Sade bisküvi de olabilir)
- Öncelikle bir tencereye sütü, şekeri ve unu koyun.
- Daha sonra sürekli çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirin.
- Son aşamada vanilyayı ilave edin.
- Pişen muhallebiyi mikserle güzelce çırpın, akıcı bir krema olsun.
- Ilınan muhallebinin içine 1 poşet toz haldeki toz krem şantiyi, ilave edin ve mikserle iyice çırpın.
- Kupların içine birer kaşık muhallebi koyun.
- Üzerlerine bir kaç adet muz dilimleri ve 1 adet bisküvi yerleştirin.
- Üzerilerine tekrar muhallebi dökün.
- Tekrar muz dilimleri ve bisküvi yerleştirin.
- En son tekrar muhallebiyi dökün.
- Dilerseniz çikolata sosunu da üzerine gezdirin.
- Tüm kuplara bu işlemi uygulayın.
- 1 gece dolapta bekletin.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder