Malzemeler:
- Patates
- Zeytinyağ
- Tuz ve kekik (damak tadınıza göre dilediğiniz baharatı kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:
- Patatesleri yıkayın ve eğer taze patates kulanıyorsanız kurulayıp ortadan ikiye kesin
- Taze pataes kulanmıyorsanız yıkadıktan sonra kabukalrını soyun ve elma dilim kesin.
- Bir kabın için patatesinmiktarına göre bir miktar yağ ve tuz serpin ve iyice karıştırın.
- Ben seramik fırın tepsisi kullandığım için yağlamadım ama normal tepsi kulanacaksanız yağlı kağıt serin ve pataesleri tepseiye üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Ben kızartıktan sonra kekik serpmeyi tecih ediyorum ama tercik sizin kızartmadan veya kızarttıktan sonra kekik serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder