Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

FIRINDA PATATES KIZARTMASI



taze pataes kizartmasi
Malzemeler:
  • Patates
  • Zeytinyağ
  • Tuz ve kekik (damak tadınıza göre dilediğiniz baharatı kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:
  1. Patatesleri yıkayın ve eğer taze patates kulanıyorsanız kurulayıp ortadan ikiye kesin
  2. Taze pataes kulanmıyorsanız yıkadıktan sonra kabukalrını soyun ve elma dilim kesin.
  3. Bir kabın için patatesinmiktarına göre bir miktar yağ ve tuz serpin ve iyice karıştırın.
  4. Ben seramik fırın tepsisi kullandığım için yağlamadım ama normal tepsi kulanacaksanız yağlı kağıt serin ve pataesleri tepseiye üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.
  5. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Ben kızartıktan sonra kekik serpmeyi tecih ediyorum ama tercik sizin kızartmadan veya kızarttıktan sonra kekik serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder