Sayfalar

4 Şubat 2015 Çarşamba

Patates Püreli Tepside Köfte

En güzel fırın yemekleri

Tepsi Köftesi

Patates Püreli Tepside Köfte
Tepsi köftesi meliha


Patates püreli köfte
Tepside köfte tarifi
Malzemeler
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 avuç bayat ekmek kırıntısı
  • 1 Adet kuru soğan (rendelenmiş  )
  • 1 Yumurta
  • Birkaç dal maydanoz
  • Karabiber,kimyon ,kekik ve tız
Püre İçin :
  • 4-5 Adet büyük patates
  • 2 Yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı süt(arttırılabilir)
  • Üzeri için yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesli püreli köfte nasıl yapılır
  • Köfte için gerekli tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve yoğrulur,daha sonra dolapta 1 saat dinlendirilir.Köfteyi mümkünde zamanınız varsa bekletin,bekledikçe daha lezzetli olur ayrıca köftenin çok iyi yoğrulması da çok önemli, büyük mutfak robotlarının haznesinde de köftenizi yoğurabilirsiniz, hem daha iyi karışıyor hem de daha pratik oluyor ama bahsettiğim büyü mutfak robotoları,küçük olanları  buna uygun değiller.
  • Patateslerin kabukları soyulur ve irice doğranıp suda yumuşayana kadar haşlanır (daha çabuk pişmesi için)
  • Dinlenen kıyma fırın tepsisine (seramitok olduğu için yağlamadan kullanabiliriz) ama eğer seramik olmayan normal tepiş kullanıyorsanız mutlaka yağlayın. elimizle bastırarak her yerine eşit gelecek şekilde yaydırılır ve 180 derece fırında kurutmadan   10 veya 13 dakika kızartılır.(
  • Bu sırada haşlanan patatesler ,tereyağ,tuz ve süt  ilavesiyle ezerek püre yapılır.Bu sırada süt miktarı pürenin kıvamına göre gerekirse arttırılabilir.
  • Püre kızarana köftenin üzerine yaydırılır ve pürenin üzerinede rende kaşarlar serpilir.
  • Tekrar fırına verilir ve fırının sadece üst kısmını açarak kaşarlar kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder