Fırın Makarna Tarifi
Beşamel Soslu Makarna Nasıl Yapılır
Makarna İçin Malzemeler
- 1 pk fırın makarna (normal makarna değil fırın makarna olmalı)
- Yeterince su ve tuz
- 1 Su bardağı kaşar rendesi (makarna haşlandıktan sonra içine kullanılacak)
- 1 Yumurta
Üzeri için :
- 1 buçuk su bardağı kaşar peyniri rendesi
Beşamel Sosu İçin:
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 4 Yemek kaşığı un
- 3 buçuk-4 su bardağı süt
- Tuz
Hazırlanışı :
- Makarnayı ortadan 2 ye böldükten sonra tuzlu bol suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşladığınız makarnayı sudan geçirip iyice süzün.
- Sos için yağı tencerede eritin ve unla birlikte rengi değişene ve kokusu çıkana kadar kavurun.,
- Azar azar süt ilavesi yapın ve çırpıcıyla hızlıca karıştırın ve topaklanmasını önleyin
- Koyulaşan sosdan üzeri için bir miktar ayırın ve kalanıyla, makarnayı,ve 1 su bardağı kaşar rendesini geniş bir kapta karıştın,sonra yumurtayı çırpın makarnaya ilave edip tekrar karıştırın ve kullanacağınız kare borcama dökün yaydırın.
- Üzerine kalan soso dökün ve yaydırın.
- Üzerine 1 buçuk su bardağı kaşar rendesini her yerine eşit gelecek şekilde serpin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder