Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

FIRINDA MAKARNA

Fırın Makarna Tarifi

Beşamel Soslu Makarna Nasıl Yapılır

fırında beşamel sosolu makarna

resimli firin makarna
Makarna İçin Malzemeler
  • 1 pk fırın makarna (normal makarna değil fırın makarna olmalı)
  • Yeterince su ve tuz
  • 1 Su bardağı kaşar rendesi (makarna haşlandıktan sonra içine kullanılacak)
  • 1 Yumurta
Üzeri için :
  • 1 buçuk su bardağı kaşar peyniri rendesi
Beşamel Sosu İçin:
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 4 Yemek kaşığı un
  •  3 buçuk-4 su bardağı süt
  • Tuz
Hazırlanışı :
  1. Makarnayı ortadan 2 ye böldükten sonra tuzlu bol suda yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşladığınız makarnayı sudan geçirip iyice süzün.
  3. Sos için yağı tencerede eritin ve unla birlikte rengi değişene ve kokusu çıkana kadar kavurun.,
  4. Azar azar süt ilavesi yapın ve çırpıcıyla hızlıca karıştırın ve topaklanmasını önleyin
  5. Koyulaşan sosdan üzeri için bir miktar  ayırın ve kalanıyla, makarnayı,ve 1 su bardağı kaşar rendesini geniş bir kapta karıştın,sonra yumurtayı çırpın makarnaya ilave edip tekrar karıştırın ve kullanacağınız kare borcama dökün yaydırın.
  6. Üzerine kalan soso dökün ve yaydırın.
  7. Üzerine 1 buçuk su bardağı kaşar rendesini her yerine eşit gelecek şekilde serpin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder