Sayfalar

4 Şubat 2015 Çarşamba

Sütlü Un Helvası


kaşık helvası


Sütlü Helva İçin Malzemeler
  • 2 Su bardağı un
  • 2 Su bardağı süt
  • 1 Buçuk su bardağı şeker (tatlı seviyorsanız birkaç yemek kaşığı arttırılabilir)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Su bardağından  2 parmak eksik sıvıyağ (kullanılan bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 1 Çay bardağı ceviz
Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır
  • Tencereye sütü ve şekeri döküp şeker ocakta su ılınıncaya kadar ve şeker eriyinceye kadar   karıştıralım (su ılık olacak)
  • Tereyağını ve sıvıyağı tencereye alıp kızdıralım ve içine unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştıralım.
  • Un yavaş yavaş renk değiştirmeye başlayacak, karıştırmaya hiç ara vermeyelim
  • Çelik tencerede ve çırpıcıyla karıştırırsak daha kolay olur.kaşık kullanmayın,çırpıcılar var ya onla karıştırın,topaklanmaz  daha rahat olur.
  • Un miss  gibi koku yaymaya ve kahverengi  olmaya başladığında ocağın altını iyice kısıp yavaşça ve önce azar azar ve dikkatlice şekerli sütünü dökelim ve hızlıca karıştıralım.(çıkan buhardan eliniz yanabilir, dikkatli olmakta fayda var)bu sırada tarçınıda ilave ediyoruz.
  • Hiç durmadan çırpıcı telle karıştıralım, ve hemen suyu çekip koyulaşacak zaten..
  • Suyunu tamamen çektikten sonrada birkaç dakika karıştırmaya devam edelim ve sonra ocaktan alalım ve cevizlerini ilave edip karıştıralım daha sonra üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu örtüp demlenmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder