Malzemeler:
- 1 Adet 1-1 buçuk kilo arası tavuk
- 1 Adet fırın poşeti ve 1 tatlı kaşığı un
- 2 Yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 Yemek kaşığı limon suyu
- Tuz,kekik ,karabiber,tatlı toz kırmızı biber,
- 2 diş rende sarımsak (sos yapılacak)
- 4 Adet patates
- 3 Adet havuç
Hazırlanışı :
- Tavuğumuz önce yıkayıp kuruluyoruz ve sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Tavuğumuzun her tarafına önce limon suyunu,sonrada sosumuzu sürüyoruz.
- Mümkünde ,zamanınız var ise bir saat kadar bekletmenizi öneriyorum.
- İçine 1 tatlı kaşığı un serptiğimiz poşetin içine tavuğu dikkatlice yerleştiriyoruz.
- Patateslerin ve havuçların kabukları soyup, ister bütün, ister ortadan kestikten sonra kalan sosa buluyoruz.
- Poşetin içine sebzeleride yerleştirdikten sonra poşeti ucunu kıvırarak kapatıyoruz .
- Poşetin üzerine birkaç yerinden iğneyle delikler açıyoruz.
- Tavuğu bir kabın içine yerleştirip 180 derece fırında 45 dakika(fırınına göre bu süre değişebilir ve uzayabilir) pişiriyoruz.
- Fırından çıkartıp poşeti dikkatlice açıp,çok dikkatli olun buharı yakabilir, tekrar fırına veriyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kızaran tavuğu fırından çıkartıp,yavaş ça poşeti çıkardıktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder