Kek Kalıbında Zebra Kek
Sodalı yumuşacık kek
Malzemeler
- Oda sıcaklığında 4 Yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 Şişe maden suyu
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 2 Buçuk su bardağı un (Herkesin bardak ölçüsü değişebileceği için birkaç yemek kaşığı daha az veya fazla kullanılabilir)
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Hazırlanışı :
- Öncelikle yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
- Maden suyu ve sıvıyağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu ve vanilyada sırasıyla ilave edildikten sonra yavaşça çırpmaya devam edilir.
- Hamurun yarısı ay bir kap içine ayrılır ve içine kakaosu yavaşça karıştırılır.
- Diğer yarısınada 2yemek kaşığı un ilavesi yapılır ve karıştırılır ki her iki hamurda kıvam olarak aynı olsun.
- Kek kalıbının tek ve aynı tarafından önce 1 kahve fincanı sade hamurdan dökülür.
- Sonra üzerine 1 fincan kakaolu hamurdan dökülür.
- Hamuru yaydırmaya çalışmayın sadece kalıbın aynı tarafından ,fincanı sağa sola hareket ettirmeden sırasıyla hamurları birbirlerinin üzerlerine dökün.
- Her iki hamurda bitene kadar bu işlemi uygulayın.
- Önceden 170 dere ısıtılmış fırında (ilk 20 dakika fırının kapağını açmadan) içine batırdığımız kürden temiz çıkana kadar kek pişirilir.
- Fırından çıkarılan kek ılımaya bırakılır ve sonra ters çevrilerek kalıptan çıkartılır.(soğumadan kek kalptan çıkartılırsa parçalanabilir)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder