Sayfalar

7 Şubat 2015 Cumartesi

SODALI KEK

Kek Kalıbında Zebra Kek
Sodalı yumuşacık kek
sodalı zebra kek

 Malzemeler
  • Oda sıcaklığında 4 Yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 Şişe maden suyu
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ
  • 2 Yemek kaşığı kakao
  • 2 Buçuk su bardağı un (Herkesin bardak ölçüsü  değişebileceği için birkaç yemek kaşığı daha az veya fazla kullanılabilir)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
Hazırlanışı :
  1. Öncelikle yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  2. Maden suyu ve sıvıyağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyada sırasıyla ilave edildikten sonra yavaşça çırpmaya devam edilir.
  4. Hamurun yarısı ay bir kap içine ayrılır ve içine kakaosu yavaşça karıştırılır.
  5. Diğer yarısınada 2yemek kaşığı un ilavesi yapılır ve karıştırılır ki her iki hamurda kıvam olarak aynı olsun.
  6. Kek kalıbının tek ve aynı tarafından önce 1 kahve fincanı sade hamurdan dökülür.
  7. Sonra üzerine 1 fincan kakaolu hamurdan dökülür.
  8. Hamuru yaydırmaya çalışmayın sadece kalıbın aynı tarafından ,fincanı  sağa sola hareket ettirmeden sırasıyla hamurları birbirlerinin üzerlerine dökün.
  9. Her iki hamurda bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  10. Önceden 170 dere ısıtılmış fırında (ilk 20 dakika fırının kapağını açmadan) içine batırdığımız kürden temiz çıkana kadar kek pişirilir.
  11. Fırından çıkarılan kek ılımaya bırakılır ve sonra ters çevrilerek kalıptan  çıkartılır.(soğumadan kek kalptan çıkartılırsa parçalanabilir)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder