Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

Portakallı Tart kek

Portakallı Tart kek Nasıl Hazırlanır

Kolay Tart Tarifi

tart tarifi
Malzemeler :
  • 2 yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağından 1 parma eksik sıvıyağ
  • 1 çaybardağı portakal suyu ( ince belli çay bardağı)
  • 1 çay bardağı süt ( ince belli çay bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
Üzeri için :
  1. Çikolatalı CremeOle
  2. 400 gr süt
Hazırlanışı :
  1. Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. Sırsıyla sütü,portakal suyu ,yağı ve portakal kabuğuda eklenip çırpmaya devam edilir.
  3. Elenmiş unu,kabartma tozu,vanilyasıda ilave edilip birkaç dakika daha çrpıldıktan sonra yağlanmış tart kalıbına dökülüp önceden 170 derece ısıtılmış fırında içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
  4. Pişen tart kek kalıbından çıkartılıp soğumaya bırakılır.
  5. Ayrı bir kapta cremeole ve soğuk süt çırpılır ve soğuyan kekimizin üzerine her yerine eşit gelecek şekilde dökülür.
  6. Dilimleyerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder