Portakallı Tart kek Nasıl Hazırlanır
Kolay Tart Tarifi
Malzemeler :
- 2 yumurta ( oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağından 1 parma eksik sıvıyağ
- 1 çaybardağı portakal suyu ( ince belli çay bardağı)
- 1 çay bardağı süt ( ince belli çay bardağı)
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 2 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Üzeri için :
- Çikolatalı CremeOle
- 400 gr süt
Hazırlanışı :
- Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Sırsıyla sütü,portakal suyu ,yağı ve portakal kabuğuda eklenip çırpmaya devam edilir.
- Elenmiş unu,kabartma tozu,vanilyasıda ilave edilip birkaç dakika daha çrpıldıktan sonra yağlanmış tart kalıbına dökülüp önceden 170 derece ısıtılmış fırında içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
- Pişen tart kek kalıbından çıkartılıp soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir kapta cremeole ve soğuk süt çırpılır ve soğuyan kekimizin üzerine her yerine eşit gelecek şekilde dökülür.
- Dilimleyerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder