Malzemeler
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 Orta boy soğan ( rendelenmiş ve suyu sıkılıp kullanılacak)
- 2- 3 dilin bayat ekmek ( ufalanmış)
- 1 Yumurta
- 2 Diş sarımsak( rendelenmiş)
- 1 Tutam maydanoz ( ince kıyılmış)
- 1 Çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1Tatlı kaşığı kekik
- 4- 5 Tane büyük boy patates ( isteğe göre arttırılabilir)
- 1 Yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Patatesli Köfte Nasıl Yapılır
- Köfte için gerekli tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve iyice yoğrulduktan sonra üzeri kapalı dolapta1 saat dinlendirilir.
- Bu sırada patatesler soyulur ve dilimlenir.
- Önce patatesler yağda çok az kızartılır, sonra köfteler de patatesler gibi kısa süre kızartılır.( tam pişmemiş olmalılar)
- Kızaran patateslerin ve köftelerin kağıt havluyla fazla yağı alındıktan sonra tepsiye 1 veya 2 patates sonra 1 adet köfte olarak sıralanırlar.
- Ayrı bir tavada az yağda salça birkaç dakika kavrulur ve üzerine 2-3 su bardağı su ve biraz tuz ilave edilir ve bu salçalı su köfte patatesin bulunduğu tepsinin bir kenarından dökülür.
- Su miktarı biraz daha arttırılabilir.
- Üzerine folyo kapatılır ve fırında 180 derece patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
- Arada kontrol edilip su miktarına bakılmalı eğer azalmış ama patatesler yumuşamamışsa azar azar sıcak su ilave edilmeli.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder