Tavuk Yemeği Tarifi
Güveçte Tavuk İçin Malzemeler
1 kilo tavuk eti
Yarım kilo arpacık soğan
1 küçük boy soğan
3 tane yeşil biber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su ( yeterli gelmezse ilave edilebilir)
Karabiber,kimyon,kekik,tuz
1 kilo tavuk eti
Yarım kilo arpacık soğan
1 küçük boy soğan
3 tane yeşil biber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su ( yeterli gelmezse ilave edilebilir)
Karabiber,kimyon,kekik,tuz
Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır
Etler kuşbaşı doğranıp tencere veya güveçte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Suyunu çekince 1 soğan küçük küçük doğranıp etlere ilave edilip kavrulur.
Salçasınıda ilave ettikten sonra bir iki dakika daha kavrulur ve soyulmuş arpacık soğanlar,doğranmış biberler,küçük doranmış sarımsağı ,tuzu ve baharatlarıda serpilir ( kekiğini ocaktan almaya yakın serpiyorum )ve sıcak suyuda ilave edilip kısık ateşde pişirilir.
Yemeğin pişmesine yakın ( 5 dakika önce ) haşlanmış nohutuda ilave edilir bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Suyunu çekince 1 soğan küçük küçük doğranıp etlere ilave edilip kavrulur.
Salçasınıda ilave ettikten sonra bir iki dakika daha kavrulur ve soyulmuş arpacık soğanlar,doğranmış biberler,küçük doranmış sarımsağı ,tuzu ve baharatlarıda serpilir ( kekiğini ocaktan almaya yakın serpiyorum )ve sıcak suyuda ilave edilip kısık ateşde pişirilir.
Yemeğin pişmesine yakın ( 5 dakika önce ) haşlanmış nohutuda ilave edilir bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder