Tavuklu Pilav Malzemeleri :
- 2 su bardağı pirinç
- 1 küçük kuru soğan
- 1 tavuk haşlanmış göğsü
- 2 orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz ve karabiber
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ ve 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tavuklu Pilav Hazırlanışı :
- Öncelikle akşamdan ıslatılmış nohutu ve tavuk göğsünü haşlıyoruz.
- Pirinçleri yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletiyoruz.
- Haşlanan nohutun suyunu süzüp, yine haşlanan tavuk göğsünü didikleyip bir kenarda bekletiyoruz.Tavuk suyuda pilavda kullanılacak.
- Kuş üzünlerini 5 dakika sıcak suda bekletiyoruz.
- Sıvı yağda minin doğradığımız soğanı birkaç dakika kavuruyoruz ama çok değil daha havuç ve pirinçlede kavrulacak..
- Soğanlara incecik kestiğimiz havuçları ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- Pirinçleri tuzunu ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.
- Sıcak tavuk suyunu,tereyağını karabiberini ve süzdüğümüz kuş üzümlerinide ekledikten sonra karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişriyoruz.
- Pişen pilavın üzerine kağıt havlu veya bir örtüyle kapatıp demlendiriyoruz.
- Derin bir kabın kenarlarına didiklediğimiz tavuk etlerini yerleştiriyoruz.
- Kabın ortasınada nohutları yerleştirip üzerlerine demlenen pilavımızı yavaşça döküp kaşıkşa hafif bastırarak her yerine eşit gelicek şekilde düzeltiyoruz.( ben cam derin ve yuvarlak borcam kap kullandım )
- Kabı servis edeceğimiz tabağın üzerine dikkatlice ters çeviriyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Tavuklu acem pilavı |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder