Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

TAVUKLU ACEM PİLAVI

Tavuklu acem pilavi


 Tavuklu Pilav Malzemeleri :
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 tavuk  haşlanmış göğsü
  • 2 orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz ve karabiber
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ve 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tavuklu Pilav Hazırlanışı :
  1. Öncelikle akşamdan ıslatılmış nohutu ve tavuk göğsünü haşlıyoruz.
  2. Pirinçleri yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletiyoruz.
  3. Haşlanan nohutun suyunu süzüp, yine haşlanan tavuk göğsünü didikleyip bir kenarda bekletiyoruz.Tavuk suyuda pilavda kullanılacak.
  4. Kuş üzünlerini 5 dakika sıcak suda bekletiyoruz.
  5. Sıvı yağda minin doğradığımız soğanı birkaç dakika kavuruyoruz ama çok değil daha havuç ve pirinçlede kavrulacak..
  6. Soğanlara incecik kestiğimiz havuçları ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
  7. Pirinçleri  tuzunu ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.
  8. Sıcak tavuk suyunu,tereyağını karabiberini ve süzdüğümüz kuş üzümlerinide ekledikten sonra karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişriyoruz.
  9. Pişen pilavın üzerine kağıt havlu veya bir örtüyle kapatıp demlendiriyoruz.
  10. Derin bir kabın kenarlarına didiklediğimiz tavuk etlerini yerleştiriyoruz.
  11. Kabın ortasınada nohutları yerleştirip üzerlerine demlenen pilavımızı yavaşça döküp kaşıkşa hafif bastırarak her yerine eşit gelicek şekilde düzeltiyoruz.( ben cam derin ve yuvarlak borcam kap kullandım )
  12. Kabı servis edeceğimiz tabağın üzerine dikkatlice ters çeviriyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Tavuklu acem pilavı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder