Sayfalar

3 Şubat 2015 Salı

TAVA BÖREĞİ TARİFİ

Tava Böreği Nasıl Yapılır

Tava Böreğinin Yapılışı

tava böregi tarifi tava böregi nasil yapilir
.
Malzemeler
  • 3 yufka (büyük)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (azaltılabilir)
  • Lor peyniri veya beyaz peynir
  • Tavayı yağlamak ve böreğin üzerini yağlamak için 2 yk sıvı yağ
  • Tuz
Tava Böreğinin Hazırlanışı :
  1. 28 cm lik teflon tavayı 1 yemek kaşığı  sıvı yağla yağlayın
  2. Yufkanın 1 tanesini kenarları eşit şekilde dışarda kalıcak şekilde seriyoruz.Dışarda kalan kısımlarını en son üzerine kapatacağız.
  3. Ayrı bir kapta yumurta,yağ,süt ve tuzu çırparak hazırlıyoruz(.iyice çırpın)
  4. Diğer 2 yufkanın her birini 3 veya 4 parçaya böldükten sonra sırasıyla tavaya önce yufka,sonra sos  ve bir miktardan peynir serpiyoruz peynir miktarı sizin damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ama çok da fazla olmasın.( sosu kaşıkla yufkaların her yerine eşit gelicek şekilde dökülmeli) ve bu işlemi elimizdeki yufkalar ve sos bitene kadar  tekrarlıyoruz.
  5. En son yufka parçasını yerleştirip,sosunu ve peynirinide serptikten sonra ilk serdiğimiz ve kenarları dışarda kalan yufkanın kenarlarıyla böreğin üzerini kapatıyoruz ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağla üzerini yağlıyoruz.
  6. Kısık ateşte böreğin altı kızarana kadar pişiriyoruz.Üzerine kapak kapatmayın ki böreğimiz buharla yumuşamasın.
  7. Kızarınca geniş bir tabağı tavanın üzerine kapatıp tavayı dikkatlice ters çeviriyoruz ,dikaktli olun,eliniz yanmasın,ve tekrar kızarmamış kısmını tavaya yerleştirip yine kısık ateşte kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder