Karışık Sebze Kızartması
Fırında Karışık kızartma
Malzemeler:
- 2 Orta patates
- 3 Adet patlıcan
- 4 Adep kabak
- 4-5 Adet biber
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ (arttırılabilir)
Kızartmanın Sosu
- 3 veya 4 Adet domates
- 1 Tatlı kaşığı salça
- 2-3 diş sarımsak,isteğe göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
- Kekik
- Karabiber ve tuz
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ(arttırılabilir)
Fırında Kızartma
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 20 dakika bekletelim.
- Bu sırada patatesleri ve kabakları soyup iri küpler halinde doğrayın.
- Biberleri de irice doğradıktan sonra patlıcanları süzüp yıkayın ve elinizle haififçe sıkın ve geniş bir kabın içine alın ve zaytinyağ,tuzla birlikte iyiye karıştırın.
- Fırın tepsisine seramitok kullandığım için yağlamama veya yağlı kağıt kulanmama gerek kalmadı ama siz borcam tepsi kullanın ve tepsiyi yağlayın.
- Sebzeleri tepsiye yerleştirin ve 200 derecede kızarana kadar pişirin.
- Bu sırada sosu için domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Tavada yağı kızdırın ve salçasını birkaç dakika kavurun ve domatesleri ilave ettikten sonra tuzunu,rendelenmiş sarımsağını ve baharatlarını da serpin ve suyunu çektikten sonra biraz kavurun.
- Fırından çıkan kızartmanın üzerine dökün ve servis edin.
- Yoğurdunuda unutmayın
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder