Sayfalar

4 Şubat 2015 Çarşamba

Karışık Sebze Kızartması

Karışık Sebze Kızartması

Fırında Karışık kızartma

fırında kızartma nasıl yapılır
fırında kızartma


Malzemeler:
  • 2 Orta patates
  • 3 Adet patlıcan
  • 4 Adep kabak
  • 4-5 Adet biber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ (arttırılabilir)
Kızartmanın Sosu
  • 3 veya 4 Adet domates
  • 1 Tatlı kaşığı salça
  • 2-3 diş sarımsak,isteğe göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
  • Kekik
  • Karabiber ve tuz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ(arttırılabilir)
Fırında Kızartma
  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 20 dakika bekletelim.
  2. Bu sırada patatesleri  ve kabakları soyup iri küpler halinde doğrayın.
  3. Biberleri de irice doğradıktan sonra patlıcanları süzüp yıkayın ve elinizle haififçe sıkın ve geniş bir kabın içine alın ve zaytinyağ,tuzla birlikte iyiye karıştırın.
  4. Fırın tepsisine  seramitok kullandığım için yağlamama veya yağlı kağıt kulanmama gerek kalmadı ama siz borcam tepsi kullanın ve tepsiyi yağlayın.
  5. Sebzeleri tepsiye yerleştirin ve 200 derecede kızarana kadar pişirin.
  6. Bu sırada sosu için domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  7. Tavada yağı kızdırın ve salçasını birkaç dakika kavurun ve domatesleri ilave ettikten sonra tuzunu,rendelenmiş sarımsağını ve baharatlarını da serpin ve suyunu çektikten sonra biraz kavurun.
  8. Fırından çıkan kızartmanın üzerine dökün ve servis edin.
  9. Yoğurdunuda unutmayın :)
  10. Afiyet olsun.

firinda kizartma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder