Sayfalar

4 Şubat 2015 Çarşamba

Fırında patlıcan kızartması


biberli Patlican yemegi
 Malzemeler
  • 6-7 Adet patlıcan
  • 5 Adet domates
  • 6 Diş sarımsak
  • 3-4 Adet biber
  • Tuz,karabiber
  • Sıvıyağ
Yapımı
  1. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra kalın kalın dilimleyin ve  tuzlu suda 10 -15 dakika bekletelim.
  2. Sonra sudan çıkarıp kara suyunu dökün ve patlıcanları hafifçe sıktıktan sonra kurulayıp kızgın yağda hafifi diri kalacak şekilde kızartın.
  3. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve az yağda doğradığımız sarımsaklarla birlikte, tuzunu ve karabiberini de serpip 5 dakika pişirin.
  4. Fırın kabına patlıcanları yerleştirin ve üzerine domates sosunu dökün.
  5. Kestiğiniz biberleride sıralayın ve 160 derece fırında kendi suyunda, tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Not: Patlıcanları kızartırken tamamen pişmesine ve kızarmamasına dikkat edin çünkü fırındada pişecek.
Ayrıca domatesleride fazla pişirmeyin,suyunu çekmesin 5 dakikayı geçemsin çünkü fırında da pişecek.
Sıcak nefis olduğu gibi ılık ılık üzerine yoğurt dökerek çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder